
Bloedstolsels en kanker
Wat is de link tussen kanker en diep-veneuze trombose (DVT), en welke kankersoorten worden geassocieerd met een hoger risico op DVT? Het antwoord op die en andere vragen vind je hier.

Andere risicofactoren voor DVT
Het risico op DVT is gerelateerd aan kanker, maar er zijn ook andere aandoeningen die het risico kunnen verhogen. Als je van plan bent met je arts of oncoloog te gaan praten over DVT, is het verstandig om ook je eventuele andere risicofactoren te noemen. Je vindt ze hier.

Wat doet bloed?
We lezen erover in het nieuws en in geschiedenisverhalen en het stroomt door onze aderen. Toch weten veel mensen niet precies wat bloed doet. Als je de diagnose ’diep-veneuze trombose’ (DVT) hebt gekregen, zou dit het juiste moment kunnen zijn om iets meer te weten te komen over de rol van bloed en hoe het meespeelt bij jouw aandoening.
Featured Stories

Het leven na de DVT-behandeling
Zelfs wanneer de behandeling voor DVT succesvol is afgerond, is het goed om je er bewust van te zijn dat er een nieuw stolsel zou kunnen ontstaan. Ook is er kans op posttrombotisch syndroom (PTS). Hier vind je een paar dingen waar je je bewust van moet zijn voor de toekomst.

Wat betekent ’steun’ voor jou?
Het kan lastig zijn om in te schatten met wie je kunt praten en wat je kunt verwachten van degenen die je in vertrouwen wilt nemen. Misschien ben jij die persoon voor wie het beter is niemand in vertrouwen te nemen, of misschien is het heel prettig voor je om te praten met anderen in dezelfde situatie, zoals een supportgroep. Hier kun je over die vragen nadenken.

Om aan te denken na je behandeling
Als je het einde van de voorgeschreven behandeling nadert, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken. Bijvoorbeeld: hoe voorkom ik nieuwe bloedstolsels en PTS (posttrombotisch syndroom). Lees er hier meer over en maak een afspraak met je arts als je meer vragen hebt of je je zorgen maakt.
Featured Stories

Waarschuwingssignalen voor diep-veneuze trombose en longembolie
Symptomen van diep-veneuze trombose (DVT) of longembolie (LE) zijn soms moeilijk te herkennen, omdat ze voor iedereen anders zijn – ze variëren van ernstige pijn tot een klein beetje ongemak. Hier lees je hoe je de waarschuwingssignalen kunt herkennen.

Hoe worden DVT en LE vastgesteld?
Je arts heeft de beschikking over een aantal onderzoeksmogelijkheden om de diagnoses diep-veneuze trombose en longembolie te stellen. Voor je naar de dokter gaat, wil je er misschien meer over weten. Lees er hier meer over.

DVT: de juiste feiten. De juiste diagnose.
Mensen met kanker lopen meer risico op diep-veneuze trombose (DVT). Ook al weten artsen dit, toch zijn de symptomen vaak moeilijk te herkennen. Je kunt je arts helpen om DVT sneller te ontdekken door hem of haar te vertellen over je mogelijke risicofactoren en het hem of haar te laten weten als je symptomen van DVT hebt.
Featured Stories

Introductievideo
Bloedstolsels, kanker en jij
Kijk even van dichtbij