Hier vind je specifieke informatie over je behandeling met innohep®
Het eerste dat je arts zal doen, is bepalen hoe ernstig je DVT is. Daarnaast zal hij of zij bekijken welke andere risicofactoren van toepassing zijn, bijvoorbeeld of je momenteel behandelingen voor kanker ondergaat. Mogelijk krijg je tabletten of injecties voorgeschreven. Een combinatie daarvan is ook mogelijk, of een andere behandeling.Als je niet zeker weet waarom je arts heeft gekozen voor een behandeling met innohep®, voel je dan vrij om ernaar te vragen. Het antwoord kan je helpen je behandelingsproces beter te begrijpen.
innohep® is een laagmoleculair gewichtsheparine
Het werkzame bestanddeel van innohep® is tinzaparine natrium. Het is niet een heel makkelijke naam, maar als je arts het heeft over een laagmoleculaire heparine, bedoelt hij of zij daarmee een soort antistollingsmiddel oftewel een medicijn dat ervoor zorgt dat het natuurlijke bloedstollingsproces vertraagd wordt.Met name LMGH-antistollingsmiddelen verstoren de ‘stollingscascade’ van het bloed, de serie van stappen en triggers die het bloed doorloopt om een stolsel te vormen. LMGH-medicijnen verstoren dit proces doordat ze zich hechten aan bepaalde enzymen in de cascade, die daardoor niet meer kunnen werken. Het resultaat is dat de volgende factor in de stollingscascade niet meer getriggerd wordt, waardoor het stollingsproces wordt vertraagd. Mogelijk wordt je bloed aan het begin van en tijdens de behandeling met dit medicijn regelmatig getest; dit wordt gedaan om te controleren hoeveel stollingscellen (bloedplaatjes) en kalium er in je bloed zitten.
Meer informatie kan je vinden in de patiëntenbijsluiter beschikbaar via deze link:
Hoe injecteer ik mezelf met innohep®
Het zou ideaal zijn als je iedere dag op dezelfde tijd de injectie zet; hierdoor houd je een stabiele medicijnspiegel in je lichaam.
Klik hier om le leren hoe je jezelf injecteert met innohep®.